Sąskrydis „Kilk“ Paįstryje

Birželio 29 dieną Paįstryje vyko Panevėžio rajono bendruomenių sąjungos sąskrydis „Kilk“.
Jau ruošdamiesi šventei bendruomeniečiai nutarė, kad sąskrydyje reikia kažką veikti, o ne tik stebėti kitus. Kadangi sąskrydžio tema „Kilk“, gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ valdybos narė Birutė Jasnauskienė pasiūlė puikią idėją – kildinti mielinę tešlą ir kepti pyragėlius su kopūstų ir bulvių įdaru.
Sąskrydžio dieną Ėriškių kaimo ir „Upytės žemės“ bendruomenių atstovai įsirengė kiemelį: pakabino seniūnijos vėliavą ir užrašą „Upytės seniūnija“, sąskrydžio organizatorių rekomenduojamos mėlynoss ir baltos spalvos balionais papuošė palapinių įėjimus, apsirengė mėlynos ir baltos spalvos marškinėlius – iškart buvo galima atskirti Upytės komandą. Birutė ir dvi šaunios talkininkės Olena ir Galia rankomis meistriškai formavo pyragėlius, kuriuos ant laužo kepė Algirdas Kazimieras Budrys ir Žydrūnas Šiaudkulis. Kiekvienam, užsukusiam į Upytės seniūnijos kliemelį, buvo pasiūlyta pasigaminti baltą paukštį – taikos, santarvės simbolį, keliantį dvasią vilties skrydžiui. Sukūrusieji paukštelius buvo vaišinami pyragėliais ir gardžia kmynų gira.
Diena, pilna bendrystės, pasikalbėjimų, susitikimų, prabėgo nepastebimai, o sąskrydyje „Kilk“ patirtos geros emocijos nuskaidrino kasdienybę.

Gyventojų bendruomenės narė Jurgita Zalatorienė