Svarbi informacija nuo 2023 m. stichinėsnelaimės nukentėjusiems Panevėžio rajonogyventojams

Svarbi informacija nuo 2023 m. stichinės nelaimės nukentėjusiems Panevėžio rajono gyventojams: stabdoma registracija nemokamam asbesto turinčių atliekų išvežimui

Kviečiame nuo 2023 m. stichinės nelaimės nukentėjusių, išskirtinai tik: Naujamiesčio, Panevėžio, Ramygalos, Smilgių, Upytės ir Vadoklių seniūnijų gyventojus pasinaudoti paskutine galimybe užsiregistruoti dėl nemokamos asbesto turinčių gaminių atliekų (asbestinės stogų dangos „šiferio“) surinkimo ir pašalinimo paslaugos.

Registracija išvardintose aukščiau seniūnijose baigiama šių metų rugsėjo 1 d.

Paslaugos vykdymo metu namų ūkiuose (tik nuo gyvenamojo namo stogo) susidariusios asbesto atliekos būtų surenkamos apvažiavimo būdu. Atliekas tvarkanti įmonė nemokamai surinks asbesto turinčias atliekas, jeigu jos bus sudėtos atskirai ir nesumaišytos su kitomis atliekomis.

Kur kreiptis dėl išvežimo? Norint užsisakyti šią paslaugą, reikia kreiptis į seniūniją kurioje gyvenate ir kurioje susidarė asbesto dalelių turinčios atliekos.

(Upytės seniūnijos gyventojai – tel. +370 45 55 55 14).

Kaip paruošti atliekas išvežimui? Atliekos turi būti sukrautos ant medinių padėklų ar lentų prie važiuojamosios dalies (vengti medžių ir orinės elektros linijos laidų), kad specialistai netrukdomi bet kuriuo metu galėtų pakrauti atliekas į sunkvežimį. Sulaužytas stogo dangos dalis („šiferio“ lapus) sudėti į maišus atitinkamai.

Iki kol bus suteikta paslauga, asbesto atliekas, prašome uždengti plastmasine plėvele ar kita medžiaga, kad asbesto dalelės nepatektų į aplinką.

Kviečiame suskubti teikti prašymus, nes po šių metų rugsėjo 1 d. prašymai nebebus priimami ir paslauga nebebus suteikiama. Kilus klausimams, prašome kreiptis į Panevėžio rajono savivaldybę, adresu Vasario 16-osios g. 27, Panevėžys, mob. +370 694 96377 arba el. p. arturas.satas@panrs.lt.