Valstybės dienos minėjimas Upytėje

Liepos 6 dieną Upytėje buvo minima Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.
Po Šv. Mišių Upytės Šv. Karolio Boromiejaus bažnyčioje šventinė eisena pajudėjo link Upytės piliavietės, dažniau Čičinsko kalnu vadinamos. Šio kalno papėdėje vyko minėjimas „Čia – mūsų žemė“, kurį organizavo Panevėžio rajono savivaldybė. Šventės dalyvius Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga pasveikino Panevėžio rajono savivaldybės meras Antanas Pocius ir pasodino ąžuoliuką, skirtą Lietuvos dainų šventės šimtmečiui ir Upytės 770-osioms metinėms paminėti. Upytės piliakalnio papėdėje grojo Panevėžio rajono kultūros centrų muzikantai, Lietuvos dainų šventės Teatro dienai sukurtas kompozicijas atliko teatro kolektyvai, šurmuliavo tautodailininkų mugė, amatininkai demonstravo tradicinius amatus.
Iškilmių metu inauguruotas 20-asis Panevėžio rajono garbės pilietis – Krekenavos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bazilikos rektorius, Upytės ir Vadaktėlių klebonas Gediminas Jankūnas. Upytės žmonės džiaugiasi kunigo Gedimino Jankūno nuoširdžiu atsidavimu pašaukimui ir aktyviu dalyvavimu bendruomenės gyvenime. Upytiečiai, pasveikinę gerbiamą kunigą ir padėkoję už jo meilę Dievui ir žmonėms, kartu su renginio dalyviais ir lietuviais visame pasaulyje giedojo Tautišką giesmę.
Džiaugiamės, kad pilietinius ir patriotinius jausmus žadinanti šventė vyksta Upytėje ir įprasmina piliavietę, menančią karžygius, gynusius šį kraštą nuo priešų. Tautiška giesmė stiprina kiekvieną, kuris myli Lietuvą, didžiuojasi laisva demokratine valstybe ir stengiasi ją stiprinti.
Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė