Sveikatą stiprinanti bendruomenė

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ dalyvavo Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotame konkurse „Sveikatą stiprinanti bendruomenė“, kurio tikslas formuoti Panevėžio rajono bendruomenių sveiką gyvenseną ir jos kultūrą.

Kovo 18 dieną penkios Panevėžio rajono bendruomenės: Pažagienių, Šilų, Ėriškių, Paįstrio ir „Upytės žemė“ švietimo centre pristatė 2015 metais vykdytą sveikatinimo veiklą. Ją vertino komisija, kurią sudarė Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, administracijos, bendruomenių sąjungos atstovai, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnas. Buvo atsižvelgta į bendruomenės darbus sveikatos ugdymo ir palaikymo, fizinio aktyvumo ir jo skatinimo, sveikos mitybos populiarinimo, žalingų įpročių prevencijos, sveikos aplinkos kūrimo srityse, projektinę sveikatinimo veiklą, kitų įtraukimą į sveikatos stiprinimą ir jos palaikymą. Visos konkurse dalyvavusios bendruomenės apdovanotos organizatorių padėkos raštais, atsiminimo dovanėlėmis, o nugalėtoja tapusi „Upytės žemė“ – ir sveikatą stiprinančia savaitės trukmės vasaros stovykla.

                      Dėkojame visiems dalyvavusiems bendruomenės sveikatinimo veiklose ir kviečiame toliau stiprinti sveikatą – unikalią vertybę, gamtos dovanotą žmogui.

Jurgita Zalatorienė

 DSC04823 DSC04853DSC04844     DSC05053       DSC05056