Panevėžio rajono bendruomenių sąskrydis

Šalyje siaučiantis Covid-19 virusas, nenumalšino žmonių noro pabūti kartu, pabendrauti, pasidžiaugti nuveiktais darbais ar užklupusiomis negandomis. Bendruomenių sąskrydis šiais metais vyko rugpjūčio mėnesį Šilagalyje, laikantis visų specialistų reikalavimų ir rekomendacijų.

Renginio atidarymo metu vėliavas į sceną įnešė ir svečius atlydėjo, tautiniu kostiumu pasipuošęs, Upytės jaunimas. Susirinkusiuosius sveikino Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, Lietuvos Respublikos Seimo nariai, kiti svečiai. Šventėje vaikus linksmino „Teatriukas“ iš Vilniaus, vyko amatininkų edukaciniai užsiėmimai, skambėjo muzika: koncertavo Pabradės pramoginės muzikos ansamblis, Šilagalio orkestras „Sklepučini“ ir draugai, jaunimo grupė „Marabu“, Miežiškių kapela, „X faktorius“ žvaigždės Titas ir Benas. Koncertinę programą vainikavo Liudas Mikalauskas ir orkestras „Aukštyn“.

Košės virimo varžytuvėse kulinarinius gebėjimus demonstravo Karsakiškio, Krekenavos, Miežiškių, Naujamiesčio, Paįstrio, Panevėžio, Raguvos, Smilgių, Upytės, Vadoklių ir Velžio seniūnijų atstovai. Išragavus visas košes, išsiaiškinus jų sudėtis, ypatinguosius pagardus ir gaminimo subtilybes paaiškėjo, kad varžytuvėse nugalėjo ir I vietą iškovojo Upytės komanda, II – Raguvos, III – Miežiškių seniūnijos virėjai. Labai smagu, kad mūsų bendruomenečiai Ina ir Rimantas Visickai, Rasuolė Butkevičienė, Gražina Urbonavičienė jau daug metų dirba petys petin ir vaišina svečius bendruomenės švenčių metu, atstovauja bendruomenei „Upytės žemė“ įvairiuose renginiuose, yra puikūs košės virimo meistrai, kurie ne tik skaniai gamina, bet ir dovanoja puikias emocijas. Sveikiname ir labai didžiuojamės, kad „Upytės žemės“ bendruomenės nariai užėmė pirmą vietą – jie tikrai to verti!

Panevėžio r. vietos veiklos grupės organizuotoje iniciatyvoje „Kaimynai – kaimynams“  upytiečiai gavo Vadoklių ir Mikėnų kaimų bendruomenės padėką nuo „Už nuoširdų bendradarbiavimą bei pagalbą vykdant projektinę veiklą“.

Kaip sakė Panevėžio rajono bendruomenių sąjungos pirmininkė ir mūsų gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ valdybos narė Odeta Baltramiejūnienė. „Bendruomenė – tai atviros durys ir širdys, tai buvimas kartu, bendravimas, noras gražinti aplinką, kurioje gyvename, tai užimtumo didinimas ir socialinės atskirties mažinimas. Tai kalbėjimas iš širdies į širdį“, tad gyvenkime atviromis širdimis, mylėkime ir didžiuokimės savo kraštu.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė