Aktyvus laisvalaikis keliaujant

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ įgyvendino visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą „Kartu mes – jėga!“, kurį finansavo Panevėžio rajono savivaldybės administracija.
Paskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 28 dieną, grupė upytiečių keliavo į Trakus. Išvykos dalyviai Trakų istorijos muziejuje vaikščiojo po pilį, grožėjosi pilies architektūra, senoviniais baldais, pypkėmis, laikrodžiais, porceliano dirbiniais, medžioklės trofėjais. Kai baigėsi ekskursija pilyje, keliautojai sėdo į laivą ir išplaukė Galvės ežeru. Pamiršę visus rūpesčius jie grožėjosi Trakų pilies didybe, Užutrakio dvaro baltumu, pusiasalio pilies piliakalniu, civilizacijos nepaliestomis ežero salomis, klausėsi audiogido pasakojimo apie krašto istoriją, gamtą ir įžymius žmones. Pasiekę krantą ir gidės Mildos lydimi, ilgai vaikščiojo po Trakų senamiestį – užsuko į Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčią, praėjo pro Dominikonų vienuolyną, karaimų šventovę – kenesą. Įdomu buvo daugiau sužinoti apie Lietuvos kunigaikščio Vytauto Didžiojo į Lietuvą atvežtus karaimus ir totorius, kurie šimtmečius saugojo tradicijas, tikėjimą, papročius ir kalbą, paragauti karaimų pusmėnulio formos pyragėlių – kibinų ir totoriško saldaus pyrago – šimtalapio.
Diena, praleista bendraminčių būryje, suteikė daug gerų emocijų ir sustiprino norą laisvalaikį leisti aktyviai, aplankant gražiausius Lietuvos kampelius.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė