Ataskaitinis susirinkimas

Balandžio 26 dieną Upytės dvaro sodybos svirne įvyko gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ ataskaitinis susirinkimas.
Panevėžio r. muzikos mokyklos Upytės skyriaus pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas Kęstučio Plančiūno, pasveikino susirinkusiuosius. Muzikos garsai, žėrintys instrumentai, pasipuošę orkestro dalyviai sukūrė iškilmingą susirinkimo pradžią. Jaunieji pūtikai stengėsi parodyti, ką išmoko per metus, koncertas baigėsi vadovo atliekamu kūriniu ir garsiais žiūrovų plojimais.
Susirinkimo dalyviai susipažino su gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ 2022 metų veiklos, finansine ir revizijos komisijos ataskaitomis ir joms pritarė. Susidomėjimo sulaukė filmukas iš praeitais metais vykusių kaimo strategijos kūrimo mokymų, kuriuose buvo analizuojami bendruomeninės organizacijos veiklos ypatumai, generuojamos idėjos, o pabaigoje sukurtas strateginis planas – integruotas ir koordinuotas susitarimų ir veiksmų rinkinys, siekiant išnaudoti esmines kompetencijas ir bendruomenines stiprybes. Upytėje vykusius mokymus – 5 renginių ciklą „Idėjų laboratorija“ organizavo Panevėžio rajono vietos veiklos grupė.
Upytės seniūnas Giedrius Koženiauskas kalbėjo senūnijos gyventojams rūpimais klausimais ir atsakė į užduodamus klausimus. Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnas Darius Petraitis pristatė 2022 metų Upytės seniūnijos kriminogeninę situaciją ir padėkojo bendruomenės pirminkui Audriui Zalatoriui už bendradarbiavimą. Susirinkimas baigėsi linksma dainininkų Vaido ir Birutės Dzežulskių koncertine programa.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė