Kultūrinė pažintinė išvyka į Vilnių

Lapkričio 12 dieną gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“, vykdanti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Stipri šeima – darni bendruomenė“, organizavo išvyką į Vilnių.

Pusšimtis aktyvių keliautojų giedrą savaitgalio popietę atvyko į Vilnių, pasivaikščiojo po Katedros aikštę, žvilgsniu išmatavę varpinę nusifotografavo prie svarbiausios Lietuvos katalikiškos šventovės – Vilniaus Arkikatedros bazilikos, menančios daugybę mūsų šalies istorijos vingių ir didžių asmenybių. Pasigrožėję Gedimino pilimi su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorija plačiau susipažino Lietuvos Valdovų rūmuose, kuriuose keletą šimtmečių vyko visai Europai svarbių įvykių, buvo priimami užsienio šalių pasiuntiniai ir pasirašomos tarptautinės sutartys, kuriami įstatymai, saugomi svarbūs dokumentai, brangenybės ir medžioklės trofėjų kolekcijos. Vaikščiodami po Lietuvos didžiųjų kunigaikščių buvusią rezidenciją apžiūrėjo archeologų aptiktus unikalius radinius, išsaugotus arba susigrąžintus gobelenus, paveikslus ir kitas istorines vertybes. Lobyno salėje apžiūrėję įvairių laikotarpių pinigus, valstybės veikėjų aukščiausios valdžios ženklus – karūnas, baigė susipažinimą su Nacionalinio muziejaus nuolatinėmis ekspozicijomis.

Išvykos dalyviai Vilniaus senamiesčio gatvelėmis atėję į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą, kartu su beveik tūkstančiu žiūrovų, pasinėrė į baleto „Karmen“ šokėjų kuriamą jausmingą pasakojimą. Spektaklio, kurio veiksmas perkeltas į šias dienas, meilės ir pavydo temos svarbios visais laikais, o moters, kuriai negalioja jokios taisyklės ir apribojimai, istorija įkvepia ir visi nekantriai laukė atomazgos. Smagu, kad pasibaigus spektakliui, daugeliui norėjosi tęsinio, o žmonės, aptarinėdami pasirodymo detales, jau klausė, kada kitas bendruomenės renginys.

Kultūrinė pažintinė išvyka, prasidėjusi praeities pažinimu, baigėsi emocijų gelmes pasiekusiu spektakliu ir šią būseną daugeliui norėjosi pajusti dar ne vieną kartą arba prisiminti labai ilgai…

logotipas

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė

dsc04558 dsc04564 dsc09515 dsc09522 dsc09532 dsc09588 dsc09599 dsc09629 dsc09638 dsc09660 dsc09685 dsc09717 dsc09732 dsc09780 dsc09800 dsc09833 dsc09835