Vėlinių skaitymai Upytėje

Žmonės nuo senų laikų tikėjo mirusiųjų ir gyvųjų bendravimu, šventųjų pagalba Žemėje likusiesiems, todėl lapkričio 1-ąją minima Visų šventųjų diena, o lapkričio 2-ąją – Vėlinės.

Drėgną ir vėjuotą Vėlinių dieną susirinkusieji šiltoje ir jaukioje Upytės Šv. Karolio Boromiejaus bažnyčioje meldėsi už į amžinybę iškeliavusius artimuosius. Po Mišių Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos mokiniai ir lietuvių kalbos mokytoja Vida Ramoškienė skaitė iš Aukštaitijos kilusio žymaus lietuvių poeto Jono Strielkūno poeziją, šviesios atminties upytietės Laimutės Virbukienės, buvusių ir esamų mokinių eilėmis išlietus žodžius. Užsisvajoję veidai išdavė, kad ne vieną aplankė nostalgiška nuotaika, mintys nukeliavo į susitikimą su brangiais žmonėmis.

Grįžusiems iš poezijos pasaulio buvo priminta, kad gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ dalyvauja Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuotame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ ir prašė būti atsargiems, keliaujant tamsiuoju paros metu būtinai segėti atšvaitą arba vilkėti šviesą atspindinčią liemenę. Skaitovai dovanojo šviesą atspindinčias priemones ir linkėjo būti saugiems kelyje.

 

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė

dsc09461 dsc09467 dsc09468 dsc09469 dsc09475 dsc09477 dsc09481 dsc09488 dsc09502 dsc09508