Gamta gali mums padėti

Balandžio 26 dieną gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“, bendradarbiaudama su Panevėžio rajono visuomenės sveikatos biuru, organizavo susitikimą su aromaterapeute-linoterapeute Orinta Šumaniene.
Lektorė papasakojo apie eterinius aliejus, kurie neutralizuoja, išvalo, subalansuoja žmogaus organizme vykstančius procesus. Kai kurie aliejai turi ir gydomųjų savybių ir stiprina imunitetą, stabdo grybelių dauginimąsi, mažina nuovargį, stresą, gerina nuotaiką. Susirinkusieji ne tik klausėsi, bet ir mėgavosi aliejų kvapais, ragavo vandenį, į kurį įlašinta kvapiųjų eterinių aliejų – paskaitos metu salė maloniai kvepėjo. Viešnia papasakojo, kaip reikia laikyti eterinius aliejus, kad jie neišgaruotų.
Antrojoje paskaitos dalyje Orinta Šumanienė kalbėjo apie mineralus, kurie naudojami gydymui (linoterapijai), juvelyrikoje, papuošalų ir aksesuarų gamybai. Mineralai veikia panašiai kaip homeopatiniai vaistai, gydo ligas, kurios yra psichosomatinės kilmės. Daugeliui buvo įdomu, kaip tinkamai pasirinkti vieną ar kitą akmenuką, kaip jį nešioti.
Susirinkusieji maloniai praleido laiką kvapnioje aplinkoje ir papildė savo žinių bagažą apie eterinių aliejų ir mineralų naudą žmogaus organizmui.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Gamta gali mums padeti”]