Sveikame kūne sveika siela

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ dalyvauja Panevėžio rajono savivaldybės finansuojamame Jaunimo užimtumo skatinimo projekte „Sveikame kūne sveika siela“. Rugpjūčio 17 dieną, Naisiuose, Baltų arenoje pirmą kartą organizuotame sporto festivalyje dalyvavo ir Upytės jaunimas.

Renginys kvietė visus mėgstančius aktyvų poilsį ir linksmas pramogas. Suburtos keturios komandas rungėsi merginų ir moterų, vaikinų ir vyrų bei mišrių komandų grupėse. Jaunimas varžėsi ir turėjo įveikti 20 įvairaus profilio CroossFit rungčių. Kas yra „CrossFit“? Oficialus apibrėžimas toks: nuolat besikeičiančių ir intensyvių bendrojo fizinio lavinimo pratimų sistema, skirta bendros sportinės formos, reakcijos, ištvermės ir pasirengimo kiekvienai gyvenimo situacijai tobulinimui. Šią programą sudaro elementai iš sunkiosios atletikos, jėgos trikovės, gimnastikos, lengvosios atletikos, irklavimo, plaukimo, dviračių sporto.

Keturios intensyvaus sporto valandos nualino ir merginų, ir vaikinų komandas. Pasistiprinę kareiviška koše, atsigaivinę Naisių ežere, visi laukė rezultatų. Geriausiai pasisekė merginų ir mišriajai komandai  – iškovotos dvi prizinės trečiosios vietos.

Ši diena dar kartą patvirtino seną tiesą, kad tik kartu, tik dirbant petys į petį įmanomas saldus pergalės skonis.

Projekto vadovė Kristina Čiplienė