Judėkime ir būkime sveiki

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ vykdo Panevėžio rajono savivaldybės finansuojamą visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą „Kartu mes – jėga!“

Projektu siekiama įtraukti įvairaus amžiaus žmones į aktyvų gyvenimą keliaujant ir sportuojant. Pulkelis moterų džiaugėsi trenerės Audronės vedamomis viso kūno nuotaikingomis Pound treniruotėmis. Moterims labai patiko ir Zumbos treniruotės, kurias sudarė pasauliniai šokių muzikos ritmai kartu su šokių choreografija. Užsiėmimai vyko nuotaikingai šokant.

Kultūrinės pažintinės išvykos į Anykščius metu teko pasivaikščioti Antano Baranausko apdainuotame Anykščių šilelyje, pasigrožėti Puntuko akmeniu, pakilti į medžių lajų taką, paragauti aukštaitiškų valgių senovinėje pirkioje. Arklio muziejuje ekskursijos dalyviai daugiau sužinojo apie lietuviškas arklių veisles – žemaitukus ir Lietuvos sunkiuosius arklius, jų evoliuciją ir priežiūrą. Klojimuose žmonės dairėsi į lengvus keleivinius vežimus – ekipažus, lineikas, brikeles, apsilankė kalvėje su tikromis dumplėmis, vienoje sodyboje pakalbino staklėse dirbančią audėją, kitoje – molio lipdinių meistrę.

Projektu buvo didinama motyvacija sveikai gyventi – judėti, mankštintis, valgyti paprastą lietuvišką maistą, bendrauti ir džiaugtis gyvenimu.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė