Muzikinis susitikimas Bistrampolyje

Vytautas Kurnickas gimė Panevėžio rajone, Bistrampolyje. Gyveno netoli Upytės, lankydavosi Upytės bažnyčioje, klausėsi vargonų muzikos, armonika grodavo jaunimo vakarėliuose Čičinsko kalne. Vėliau Vytautas Kurnickas tapo operos dainininku, kompozitoriumi. Sukūrė apie 30 muzikinių vaidmenų, dainavo su kameriniais ansambliais, kameriniais ir simfoniniais orkestrais.

Lapkričio 8 dieną Vytautas Kurnickas sugrįžo į gimtąjį Bistrampolį ir pakvietė į muzikinį susitikimą „Išsipildžiusios svajonės istorija“. Artistiškas vokalinis duetas – solistai Gražina Skinderytė-Kurnickienė (sopranas) ir Vytautas Kurnickas (tenoras) dovanojo šmaikščią, uždegančią istoriją apie meilę. Spektaklyje skambėjo muzika iš Imre Kalman, Franz Lehar, Johann Strauss ir kitų operečių. Operetė – tai ne tik linksma muzika, bet ir graži istorijos pabaiga.

Už nuostabią muziką ir dalelę širdies žiūrovai dėkojo gausiais aplodismentais ir gėlėmis, kunigas ir Bistrampolio dvaro savininkas Rimantas Gudelis įteikė paveikslą, upytiečiai irgi padovanojo kraštiečio dailininko Ričardo Ničajaus tapytą paveikslą, o solistai džiaugėsi šilta publika.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Janina Dailidėnienė