Pažinti, draugauti ir sveikai gyventi

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ vykdo Panevėžio rajono savivaldybės finansuotą jaunimo užimtumo skatinimo projektą „Aukime ir stiprėkime“, kuriuo siekiama ugdyti jaunimo socialinius įgūdžius ir stiprinti norą aktyviai leisti laisvalaikį sportuojant.

Liepos mėnesį keliaudami panemune, upytiečiai mankštino kojas kopdami į Ringovės piliakalnį, lankydami Veliuonos piliakalnių kompleksą ir vaikščiodami po Rambyno kalną. Aukštaitijos nacionaliniame parke keliautojai gėrėjosi nuostabia panorama nuo Ladakalnio. Manoma, kad ant jo buvo aukojamos aukos baltų gyvybės deivei Ladai – didžiajai Motinai, viso pasaulio gimdytojai. Nemažai laiptelių reikėjo įveikti, norint pasiekti tarp miškų ir ežerų esančio Ginučių piliakalnio, menančio XIII amžių, viršūnę.

Rugpjūčio 24 dieną Upytės jaunimas buvo pakviestas į Sporto šventę. Jaunimas žaidė krepšinį, futbolą, stalo tenisą, badmintoną. Naujai įrengta aikštelė su treniruokliais lauke – puikus pasirinkimas stiprinant organizmą ne tik šventės metu, bet ir kiekvieną dieną. Po pietų grupė jaunuolių išvyko į Krekenavos regioninį parką ir dalyvavo edukacinėje programoje „Pelkių paslaptys“, kurios metu vyriausiasis specialistas Julius Auglys supažindino su pelkių atsiradimo, senėjimo ir sunykimo priežastimis ir jų reikšme gyvajai gamtai. Stebėdami augalus bei gyvūnus, jaunuoliai klampojo keletą kilometrų liumpsinčia pelke ir stebėjo gamtos pasaulį. Ramų vakarą apie šeimos vertybes ir jaunimo santykius pasakojantis filmas „Nepaprasta vasara su Tesa“ subūrė bendruomenę po atviru dangumi dar vienai prasmingai laisvalaikio veiklai.  

Rugsėjo mėnesį prasidėjo aktyvaus judėjimo treniruotės su trenere Audrone Petronaityte. Pound užsiėmimų dalyviai energingai pagal muziką mušdami lazdelėmis atliko ne tik ištvermę, jėgą ir raumenis stiprinančius pratimus, bet stengėsi „išmušti“ stresą ir nerimą iš savo organizmo. Zumbos treniruočių metu susirinkusieji kalorijas degino ir organizmą stiprino šokdami pagal Lotynų Amerikos muzikos ritmus.  

Projekto veiklos – tai puiki galimybė jaunimui kartu leisti laisvalaikį, sužinoti naujų dalykų, kartu augti ir stiprėti.               

Projekto vadovė Jurgita Zalatorienė