Gardu, kaip du medu

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ dalyvavo Ėriškių kultūros centro organizuotame kulinariniame projekte „Gardu, kaip du medu“.

Šio projekto metu bendruomenių komandos gilino savo žinias apie sveiką maistą,  mokėsi stalo serviravimo paslapčių, gamino sveikuoliškus užkandžius ir saldumynus. Smagu, kad veiklose dalyvavo jaunimas: Tautvydas Butkevičius ir Kamilė Urbonavičiūtė. Jie padėjo Upytės komandai išpildyti konkurso nuostatuose nurodytą sąlygą – įtraukti į komandos sudėtį jaunimą. Baigiamajame kulinarinio projekto ,,Gardu, kaip du medu“ renginyje komandos praktiškai demonstravo užsiėmimų metu įgytas žinias. Komandos buvo vertinamos vadovaujantis organizatorių numatytais vertinimo kriterijais: privalomo produkto patiekale technologinė panaudojimo įvairovė; patiekalo istoriškumas, tradiciškumas; skirtingų ingredientų patiekale suderinamumas skoniniu aspektu; patiekalo maistingumas; vizualinis pateikimas. Komandų pagamintus patiekalus vertino kompetentinga komisija.

Komandos buvo labai kūrybiškos, maisto patiekalus pateikė išradingai, visi ragavo ir gyrė šeimininkių profesionalumą. Džiaugiamės Inos Visickienės, Gražinos Urbonavičienės ir Rasuolės Butkevičienės gardžiai pagamintais patiekalais ir tikimės, kad dar ne kartą teks paragauti jų vaišių.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė