Kartu užaugintas noras judėti

Gyventojų bendruomenė „Upytės žemė“ vykdo Panevėžio rajono savivaldybės finansuojamą visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą „Kartu mes – jėga!”. Projektu siekiama stiprinti bendruomenės narių sveikatą fiziniu aktyvumu.

                      Ilgi šilti rudens vakarai leido organizuoti aktyvias Pound treniruotes lauke. Moterų sinchroniškai atliekami judesiai, specialiomis lazdelėmis mušamas ritmas ir energinga muzika atkreipė ne vieno upytiečio dėmesį. Šių treniruočių metu stiprinami raumenys ir ištvermė, lavinama koordinacija, lazdelėmis „išmušamas“ stresas. Triukšmingoms treniruotėms pasibaigus, prasidėjo Pilatesas – treniruočių metodas, kurio metu judesiai atliekami ramiai, tolygiai ir plastiškai. Sportuojantiems gerėja sąnarių paslankumas, raiščių elastingumas, stiprėja raumenys. Pilateso metodas tinka bet kokio fizinio pasirengimo, įvairaus amžiaus žmonėms.

Projekto metu organizuotos treniruotės leido žmonėms rinktis skirtingą aktyvų laisvalaikio leidimo būdą. Tikimės, kad žmonės nepamirš sportuoti individualiai, o treniruočių metu įgyti įgūdžiai padės išlikti aktyviems ne tik karantino metu, bet visą rudens ir žiemos laikotarpį.

Gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ narė Jurgita Zalatorienė